
KOBİ Yönetim Danışmanlığı
Firmamız; KOBİ’lerin Muhasebe, Finans, Üretim, Satış ve Pazarlama, İnsan Kaynakları ve İşletme Yönetimine yönelik süreçlerin oluşturulması ve yürütülmesi alanında da hizmet vermektedir. 2017 yılında KOBİ DANIŞMANLIĞI (Seviye-6) Mesleki Yeterlilik Belgesini bünyesine katarak daha profesyonel bir hizmet sunmaya başlamıştır.
Bu alanda hizmet vermiş olduğumuz firmaların ile mevcut durumları tespit edilerek, zayıf yanlarının güçlendirilmesi ve tehditlerin en aza indirgenmesi yolunda faaliyetler yapılırken, güçlü olduğu alanlarda da sürekliliğin sağlanması için iyileştirme faaliyetleri yapılmaktadır. Bununla birlikte firmaların kurumsallaşma sürecine geçmeleri sağlanarak kişilerden bağımsız bir sistem ile faaliyetlerine devam etmeleri sağlanmıştır.
Çalışanlarımız, yılların verdiği deneyimle işinizi bir üst seviyeye taşıyacak yetenek ve uzmanlığa sahiptir. Oraz Danışmanlık olarak süreçlerinizi ve stratejilerinizi, dolayısıyla şirketinizi dönüştürmek üzere iç görü ve becerilerimizi birleştiriyoruz. Müşterilerimizin işletmelerini yapılandırma ve yönetme şekillerini geliştirmelerine yardımcı olmanın gururunu yaşıyoruz.
KURUMSALLAŞMA
NEDİR?
İşletmelerin, kendi yapılarına uygun bir şekilde bölümlere ayrılması, bu bölümlerde çalışan personellerin görev ve yetkilerinin belirlenmesi, bölümler arasındaki iş akışının oluşturulması bununla birlikte kişilerden bağımsız olarak faaliyetlerini sürdürebilmesi için yapılan işlerin tümüne ‘’Kurumsallaşma’’ denir.


KURUMSALLAŞMAYA NEDEN İHTİYAÇ VARDIR?
İşletmelerin;
Sağlıklı büyümeleri,
Piyasa değerlerini maksimize etmeleri,
Küresel rekabete karşı koyabilmeleri,
Devamlılıklarını sürdürebilmeleri,
Kişilerden bağımsız bir çalışma sistemine sahip olmaları için ‘’Kurumsallaşması’’ gerekir.
Kurumsallaşmak, kaliteyi büyüme ile bütünleştirmekten geçmektedir.
KURUMSALLAŞMA NEREDEN BAŞLAMALIDIR?
Kurumsallaşma, işletmenin ‘vizyon ve misyonun’ net olarak belirlenmesiyle başlamalıdır. Daha sonra durum değerlendirmelerinin yapılması, risk haritasının çıkartılması, orta ve uzun vadeli iş planlarının oluşturulmasıyla devam etmelidir.


KURUMSALLAŞMA NASIL OLMALIDIR?
Tek tip kurumsallaşma modeli olmadığı için, her işletmenin yapısına uygun bir organizasyon, işleyişe uygun bir iş akışı planı olmalı, görev ve yetkiler doğru bir şekilde dağıtılmalıdır. Yapılan bu çalışmalar sonucunda işletme, üretimden pazarlamaya, satın almadan insan kaynaklarına kadar saat gibi tıkır tıkır işleyen bir sisteme sahip ve kişilere bağımlılıktan kurtulmuş olmalıdır.
KURUMSALLAŞMAYI KİMLER YAPMALIDIR?
Her işletmenin farklı bir yapısı ve çalışma şeklinin olması, aynı zamanda çalışan personelin yetersiz bilgi birikimine ve tecrübeye sahip olması, işletmeleri doğru bir şekilde kurumsallaşmak için danışmanlık hizmeti almaya itmektedir. Çünkü yanlış atılacak her adım işletmenin işleyişinin yavaşlamasına ve personellerin işe olan ilgisinin azalmasına sebep olabilecektir. Yanlış kurumsallaşma, işletmeyi hantallığa itebilir ve bu yüzden şirketteki yaratıcı gelişme yok edilebilir. Aynı zamanda personellerin yaşadığı iş kaygıları dolayısıyla, firma dışından bir kişiyle işleyişle ilgili yaşadıkları sıkıntıları paylaşmaları daha kolay olacaktır.
.png)
.png)
KURUMSALLAŞMA NASIL OLMALIDIR?
Günümüzde her işletmenin amacı piyasa değerini maksimize etmek olmalıdır. Piyasa değerini maksimize etmek için de firmanın büyümesi ve büyüme potansiyelinin olması gerekmektedir. İşleyişte yaşanan sıkıntılardan bıkmış, belli bir sistemin kurulmasını isteyen ve sağlıklı bir şekilde büyümeye karar veren işletmeleri, özellikle orta ölçekli işletme haline gelmeden önce, kurumsallaşma ile ilgili adımlarını atmış olmaları gerekmektedir.